Biljart vereniging Agnes


Programma en uitslagen finales playoffs

De opzet van de playoffs was enigszins gewijzigd t.o.v. vorige jaren. Als eerste was er een ronde waarin per klasse de periodekampioenen tegen elkaar speelden om uit te maken wie er doorgingen naar de poulefase. Het leverde spannende wedstrijden op. Helaas waren niet alle spelers beschikbaar om deze knockout-wedstrijden te spelen.
De uitslagen:
Theo van Schie - Aad van der Poel 10-8
Aad Heerings - Rene van der Spek 9-10
Wim van Kampen - Kees van Velzen 5-10
Marcel v.d. Vlugt - Cees Willemen 7-10
Elbert Reij - Kees Duindam 10-9

Samen met de al geplaatste kampioenen van de gehele competitie werden de spelers over vier poules van vier spelers verdeeld. Zij speelden een halve competitie waarna de nummer 1 van elke poule doorging naar de halve finales.
Voor de halve finales plaatsen zich John van Dijk, Kees van Velzen, Lord van der Klugt en Rene van der Spek (zie standen playoffs)

De loting koppelde Rene aan Kees. De partij ging tot de negende beurt gelijk op. Maar daarna wist Kees met twee series van 12 definitief afstand te nemen en de partij met een moyenne van 2.8 naar zich toe te trekken.
Op de andere tafel was het een spannende strijd tussen Lord van der Klugt en John van Dijk. Lord was goed op dreef. Lange tijd ging het gelijk op maar na 22 beurten kwam John 2 caramboles te kort om een verlenging af te dwingen.
Na de koffie ging het massaal opgekomen publiek er goed voor zitten, Kees van Velzen tegen Lord van der Klugt. Helaas kon Lord zijn goed spel van de halve finale niet voortzetten en stevende Kees onverstoord af op de winst in 20 beurten. Hij werd zo de terechte clubkampioen van het seizoen 2023-2024 en opvolger van Jan Regeer.
Hierna werden de bekers en bloemen uitgereikt aan de kampioenen van de 8 klassen van de onderlinge competitie.
Speler van het jaar werd tot zijn eigen grote verrassing Gerard de Vlieger. Hij verbeterde zijn moyenne met 34.4 procent, slechts 0.6 procent boven de gelijk geindigde Aad Kaandorp en Lenie van der Slot.
Voor een volledig overzicht klik je op de lijst van de speler van het jaar.Klik op foto om te vergroten.

Kampioenen onderlinge competitie 2023-2024. In het midden clubkampioen Kees van Velzen. De kampioen van de derde klasse (Ben van der Salm) ontbreekt)