Biljart vereniging Agnes


Informatie playoffs 2024

Van alle 8 klassen van de onderlinge competitie gaan drie spelers door naar de play-offs om het clubkampioenschap. De kampioenen van periode 1 en periode 2 van elke klasse spelen in onderlinge wedstrijd om een plaats in de poulefase van de playoffs. Er gaan dus uiteindelijk 8 periodekampioenen door naar de poulefase. De 8 kampioenen van de algehele competitie plaatsen zich automatisch voor de poulefase. Deze 16 spelers worden volgens een vooraf bepaald schema (zie link verderop) over vier poules van vier spelers verdeeld. Elke poule speelt een halve competitie. De nummers 1 van deze 4 poules plaatsen zich voor de halve finales. In de halve finales worden de wedstrijden door loting bepaald.
Indien twee of meer spelers in de poule gelijk eindigen dan geldt achtereenvolgens de volgende regeling voor bepalen van de stand:

  • 1. Onderling resultaat
  • 2. Als 1 gelijk is dan geldt het minst aantal tegenpunten
  • 3. Als 2 gelijk is dan geldt de kortste winstpartij
  • 4. Als 3 gelijk is dan geldt de hoogste serie in aantal
  • 5. Als 4 gelijk is dan geldt het hoogst behaalde wedstrijdmoyenne

In de halve finales en finale is het aantal beurten onbeperkt.nAls een wedstrijd in de halve finales en finale gelijk eindigt dan wordt verlengd met 5 beurten, waarna het hoogste percentage (gemaakte caramboles gedeeld door het aantal te maken caramboles) de doorslag geeft. Is er dan nog geen beslissing dan wordt opnieuw met 5 beurten verlengd. Dit gaat net zo lang door tot er een winnaar uit de bus komt.

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats wordt NIET gespeeld

Data voor de playoffs:
Tussenronde periodekampioenen: vrijdag 12 april 13.30 u (13.30 u)
Wedstrijden poulefase: maandag 15 april - donderdag 18 april - vrijdag 19 april (13.30 u)
Halve finales en finale: vrijdag 3 mei (13.30 u)

Indeling poulefase playoffs

Regels playoffs en promotie-/degradatie-regeling