Biljart vereniging Agnes


Activiteiten bij BV Agnes

De vereniging beschikt sinds de grote verbouwing van 2020 over een prachtige ruimte. Niet alleen de biljartleden, maar ook veel andere enthousiaste 55-plussers, hebben hierdoor het hele jaar door de kans om als activiteitenlid aan tal van activiteiten deel te nemen. Daarbij gaat het vooral om het gezellig bezig zijn, bewegen en - onder het genot van een kopje koffie of thee - de sociale contacten onderhouden.

Buiten beschikt de vereniging over twee beschut gelegen jeu de boulesbanen met een royaal overdekt terras. Bovendien is er een derde jeu de boulesbaan direct grenzend aan het parkeerterrein.

Binnen is naast de biljartzaal met vier biljarts een ruimte gecreëerd voor diverse activiteiten. De leden hebben de volgende activiteiten tot hun beschikking:

Boccia - lijkt heel erg op jeu de boules. Het wordt gespeeld met zachte leren ballen.

Koersbal - Ook een variant op jeu de boules. De ballen in de vorm van goudse kaasjes moeten echter worden gerold. Door hun vorm en asymmetrische gewichtsverdeling zullen ze met een curve naar hun doel toe gaan.

Kurling - Het bekende spel van de winterspelen. Wordt niet op ijs gespeeld maar de stenen rollen op wieltjes over een gladde vloer richting het doel.

Naast deze aktieve onderdelen zullen er ook met enige regelmaat spellen aan bod komen waar meer een beroep wordt gedaan op tactiek en denkvermogen. We hebben het hier over klaverjassen en keezen. Zin in een spelletje schaken of dammen? Ook dat is mogelijk. Of probeer je geluk op het dartbord.

Bijna alle hierboven genoemde spellen worden in teamverband van twee of meer spelers gespeeld. Klik op één van de spellen in de linkerkolom voor meer informatie over de spellen zelf.